Mad og drikke du skal prøve i Rom
Pasta smager bedst i Rom
I Rom er det et must at prøve en klassisk pastaret, gerne på et trattoria. Vent til du prøver en pasta Carbonara lavet i Rom. En anden kendt pastaret i Rom er pasta Arrabbiata, som i bund og grund en stærk tomatsauce. Tilsæt bacon i pastaen og du spiser en Bucatini Amatriciana.
Kaffe á la Rom
En anden ting der gøres anderledes i Rom, er måden man drikker kaffe på. Kaffe nyder du stående ved bardisken og ikke i en to-go kop eller ved et bord. Det skal gå stærkt! Det tætteste du kommer på dansk kaffe, er at bestille en Americano.
Is
Mange mener at verdens bedste is laves og spises i Rom. I Rom venter en ny isbar - gelateria - rundt om hvert et hjørne. Her sælges italiensk is - gelato - i alle mulige smage og kombinationer. Prøv isbar kæden San Crispino, eller isbaren Giolitti nær Den Spanske Trappe, og afgør det selv. Er det en rigtig hed dag i Rom, kan du prøve en kølende drik fra Rom, grattachecca, som er knust is med frugtsirup eller frugtjuice.
Vin på en fraschetta
Vil du opleve, hvordan en italiener oplever sit liv i Rom, kan du drikke vin på en ”fraschetta”. En fraschetta er en slags vinbar, uden at det ligner en bar. Før i tiden, da der var flere fraschettas, tog man sin egen mad med på restauranten, og så stod værten for vinen. I dag bestiller man det hele på fraschettaen.