Georgien - meget mere end skiløb!
Selv uden for skiløb er Georgien og Gudauri en stor oplevelse. Gæstfriheden er til at tage og føle på, og gastronomien er rig. Den georgiske madkultur har indflydelse fra Grækenland, Persien og Mellemøsten. Ja, du hørte det selv, det er her, man spiser god mad! Uanset om du spiser på en af restauranterne i landsbyen, på hotellet eller på pisterne, så er det noget helt andet end hjemme i de svenske bjerge.
Georgien har også en lang og stolt vinhistorie, og vinene er af internationalt høj kvalitet. Gå ikke glip af chancen for at smage landets berømte ravvine!
Prisvenligt og enkelt
Det er yderst overkommeligt at være på stedet i Gudauri. En god frokost på pisterne behøver ikke at koste mere end 20 GEL (ca. 7 EUR) og en øl omkring 1,7 EUR, dvs. et helt andet prisniveau, end vi har skullet vænne os til herhjemme eller i Alperne.
Selv liftkortene er på et andet prisniveau end det, vi er vant til. Her koster et 6-dages liftkort 114 EUR for voksne og halvt så meget for børn. Skileje og leje af udstyr til freeride, touring og så videre er lige så let tilgængeligt her som på de mere kendte skisportssteder i Alperne eller hjemme i de nordiske lande. På trods af det lavere prisniveau er der ikke gået på kompromis med kvalitet eller komfort. Man får simpelthen meget mere for pengene her.
Fra og med i år er det også både nemmere og sikrere at rejse til Gudauri, da Apollo går ind i skisegmentet og tilbyder flyvninger via Riga direkte fra Stockholm, København, Oslo og Helsinki. For at få en problemfri hjemrejse slutter ugen med en sidste nat på et hotel i hovedstaden Tbilisi, hvor der er mulighed for at udforske byens rige historie, kultur og restaurantudbud. Det er noget, du sandsynligvis aldrig ville have oplevet ellers.