Madkultur_i_Malaga

Mad og drikke i Malaga - alt du behøver at vide

Malaga har på de seneste år kravlet hurtigt op ad listen over Spaniens gourmetbyer. I dag findes der en masse madoplevelser, restauranter og delikatesser, der er værd at prøve i Malaga.

Madkulturen i Malaga

Vil du spise ægte mad fra Malaga skal du holde øje med slogannet ”Sabor a Malaga”, smagen af Malaga. Det er en satsning af Malaga by for at løfte lokaldyrket mad fra Malaga til et højere niveau.

Malaga er en fiske- og skaldyrselskende by – noget som ses i de fleste madretter, også tapas. En såkaldt Chiringuito er en bar eller restaurant, som ofte lægger fokus på netop fisk og skaldyr i forskellige former. De ligger ofte ved strandkanten.

En anden ting der findes mange af i Malaga er ultramarinos. Det er små madbutikker, som ofte ejes af samme familie i generationer. Hertil går du for at købe og prøvesmage delikate, spanske charcuterier.  

Når det gælder drikkevarer, er det Tinto de Verano, der er mest kendt fra Costa del Sol. Den opfriskende drink laves på halv rødvin og halv Fanta citron. Det er en ægte sommerdrink! 

Chiringuito _i_malaga
Madmarked_i_Malaga

Madmarkeder i Malaga

Ligesom i mange andre spanske storbyer, vrimler Malaga med madmarkeder. I Malaga findes der snesevis af madmarkeder. To must er Atarazanas og La Merced.

Atarazanas ligger på Calle Atarazanas 10, i en gammel støbejernsbygning fra 1879. Hvad der tidligere var et skibsværft er i dag et smukt marked med salg af kød, fisk og grøntsager. Du kan også slå dig ned på en af de små barer på madmarkedet for at få lidt at spise. Atarazanas er åben fra 08.00 til 14.00.

Mercado Merced ligger lige ved Pablo Picassos hus og har et mere snævert udvalg end Atarazanas, med færre produkter i de små handelsboder. F.eks. er der boder kun med øl, ost, cocktails og pinxtos. Med andre ord – du skal tage herhen, når du er sulten og tørstig! Mercado Merced har oftest åben fra 12.00 til 24.00.

Madudflugt til fiskerbyen Pedregalejo

For den som virkelig vil botanisere i frisk fisk og skaldyr i Malaga, er en udflugt til fiskerbyen Pedregalejo klart at anbefale. Byen ligger ca. fem kilometer fra det centrale Malaga og er fyldt med chiringuitos. Her smager fisken bare bedst!

Gå ikke glip af at prøve en Ensalada Malagueña under dit ophold i Malaga, en salat der stammer fra byen. Den består af tørret torsk, løg, æg, tomat, kartofler og appelsin. Espetos er en anden madret, der er kendt fra Malaga og Costa del Sol. En espeto i Malaga er seks friske sardiner, der deles og grilles på kul. Let krydrede med olivenolie og havsalt er espetos en sand delikatesse!

Se flere rejsetips til Malaga