Gran Canaria
Kanariske specialiteter
Prøv kanariske specialiteter på ferien. Der er masser at vælge imellem, lige fra stærk kaffe til grillet blæksprutte. Øen Gran Canaria har noget for enhver smag - her er en guide til hvad du skal prøve.
Spansk tapas
Tapas er en del af Spaniens madkultur og består af små lækre retter. Tapas kan spises både som forret og som hovedret: det kommer meget an på, hvor mange du bestiller. Her er en lille liste over retter du kan prøve:
Jamón Serrano er lufttørret skinke fra det nordlige Spanien. Efter et års ophæng er skinken klar til at blive spist. Går man ind på en tapasbar, vil man ofte se skinken hænge fra en krog i loftet.
Cordero er lam på spansk. Det tilberedes på en sådan måde, at det bliver til gastronomisk fyrværkeri.
Gambas al ajillo er rejer stegt i olie sammen med masser af hvidløg og et stænk sherry eller cognac. En strålende gastronomisk oplevelse!
Tortilla er den velkendte spanske æggekage, der findes i en række varianter, men normalt med kartofler som hovedingrediens. Ønsker du en almindelig æggeomelet, så bestil en "tortilla francesa".
Pimientos de padrón er små ristede grønne peberfrugter med salt.
Papas arrugadas con mojo er små nye kartofler med en varm hvidløgssauce.
Paella
De fleste forbinder paella med det originale og autentiske spanske køkken. Paella er en risret, der normalt serveres direkte fra en stor jernpande og fås i flere forskellige varianter. Paellaen kan bestå af kød og kylling, men også fisk og skaldyr samt safran og grøntsager. En fryd for både øjet og ganen!
Sangria
Der er egentlig ingen generel opskrift på den spanske nationaldrik, sangría, men alle restauranter har deres helt egen, hemmelige opskrift. Men sangriaen skal indeholde rødvin, brandy, mineralvand, citron, is og sukker. Drikken er ekstremt populær, også på Gran Canaria!
Tropical
Har du lyst til en kold kanarisk øl? Gran Canarias stolthed, dens egen og mest berusede lokale øl, hedder Tropical. Tenerifes modstykke Dorada findes også på Gran Canaria.
Rom
I Arucas, i den nordøstlige del af Gran Canaria ikke langt fra Las Palmas, ligger Arehucas romfabrik, som blev grundlagt i 1884. Besøg kælderen, smag på rom og vær vidne til alle de autografer, som prominente personer har efterladt på egetræsfadene gennem årene.
Trænger du til kaffe?
Den spanske cortado er et varmt tip. Det er spaniernes egen yndlingskaffe, ligesom en espresso med et skvæt mælk i – ekstremt lækkert! Café sólo er en lille kop sort kaffe. Café con leche består af halvt mælk og halvt kaffe. Og endelig er caféfilter almindelig brygget kaffe.
Når du først er på De Kanariske Øer, bør du også prøve en café con leche condensada til maden – en enkelt eller dobbelt espresso hældt i et lille glas, hvis bund er fyldt med kondenseret mælk (så sød, smøragtig og cremet i konsistensen og smag).
Mere kanarisk mad
Potaje canario er en solid kød- og grøntsagssuppe, der ofte indeholder spaghetti, kål, ærter, gulerødder og forskellige kødstykker. Et spændende kulinarisk eventyr, der passer i en suppetallerken!
Gofio er en anden velkendt kanarisk ejendommelighed. Det er ristet og groft formalet majs-, byg- eller hvedemel, der bruges på et væld af forskellige måder. F.eks. drysset over en banan, som morgenmadsprodukter sammen med mælk, til aftensmåltidet blandet i en suppe eller som rent tilbehør og supplement i maden.
"Gamle tøj" smager rigtig godt! Ropa vieja betyder gammelt tøj, og er en usædvanlig lækker spansk gryderet og en sand kulinarisk saltomortale. Retten er tilberedt af kød, kikærter, peberfrugt, løg, stegte kartofler og et skvæt vin. Kanarierne spiser traditionelt ropa vieja hver søndag.
Chopitos, calamares, pulpo frito ... Kært barn har mange navne. Og De Kanariske Øer er blækspruttens forjættede rige. Her kan du prøve næsten alle de forskellige varianter af blæksprutte, der er tilgængelige. Glem alle tidligere oplevelser med sej, friturestegt calamari. Det her er noget helt andet.
Tips og inspiration
Se alle vores rejsetips til Gran Canaria , find og book en rejse til Gran Canaria eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.