Cypern
Se alle landeCypriotisk mad
At Cypern har en spændende kulturel blanding, fremgår blandt andet af den cypriotiske mad, hvor måltiderne ofte består af mange småretter, meze, som igen består af alt fra pitabrød og hummus til blæksprutte, halloumi og moussaka. Her er nogle af de mest almindelige retter. Hvilken vil være din favorit?
Find og book din rejse til Zagoria
Halloumi – en fast ost lavet af gedemælk, serveret grillet
Taramosalata – dip lavet af fiskerogn
Dolmades – vinblade fyldt med hakket kød og ris
Keftedes – lidt større krydrede frikadeller
Loukanika – krydrede pølser
Moussaka – hakket kød, kartofler, aubergine og béchamelsauce
Souvlaki – lam, svinekød eller kylling på spyd
Stifado – en krydret gryderet med oksekød og løg
Jemista – ovnbagt peber eller tomat, fyldt med hakket kød
Baklava – et wienerbrød lavet af yufka-dej eller filoplader med nødder og sirup
Daktyla – små mandelkager
Flaounes – Cypriotisk påskekage med ost, rosiner og krydderier
Glyko – konserveret frugt i sirup
Tips og inspiration
Se alle vores rejsetips til Rhodos, find og book en rejse til Rhodos eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.