Olivenolie og urter i maden
Den græske friskpressede olivenolie er verdensberømt for sin gode smag. Man anvender olien til næsten al madlavning, og den bruges også i stedet for smør på brød. Den er udsøgt i sin enkelthed, når man dypper sit lyse brød ned i og krydrer med salt og peber - fantastisk!
Urter og krydderier anvendes flittigt i græsk madlavning. Oregano, timian, rosemarin og basilikum bruges oftest. Til te anvendes hovedsageligt malotira - en urt, der vokser i tørre bjergstrømme, og kamille siges at have en anti-inflammatorisk virkning.
Græsk fastfood
Den græske ækvivalent til vores hamburgerbarer derhjemme er Sovladidiko-barerne. Her kan du nyde et grillspyd med eller uden pita samt en giro (det vi kalder kebab). Hvis du er sulten i løbet af shoppingturen, kan du sammensætte din helt egen crepe for blot et par euro med de ingredienser, som du kan lide. Hvis du vil have en sød variant, anbefales vi den med nutella og jordbær!