Smagen af Bali
- retterne du ikke må gå glip af!
Hvilken slags mad spiser du på Bali? Balis smag er præget af friske grøntsager, kød og fisk. Maden tilberedes med urter og krydderier, ofte sammen med ris og kokos. Madkulturen er opstået fra hinduistiske traditioner med indflydelse fra Kina og Indien.
Find og book din drømmerejse til Bali
På Bali er mad en stor del af oplevelsen. Balis restauranter og caféer er overkommelige og sjove at prøve. Der tilbydes masser af madlavningskurser, og du kan opdage alle smagene på øen på natmarkeder og i lokale warungs (enkle restauranter). Nogle af de mest kendte retter er satay, nasi goreng og gado gado.
Sate
Sate eller satay er grillede spyd, hvor kødet marineres i sød sojasovs og grilles over ekstremt varme kul for at få den røgede og saftige smag frem.
Nasi Goreng
En risret, der kan varieres i det uendelige. Nasi goreng serveres normalt med æg, kylling eller rejer, men kan også ofte laves vegetarisk med f.eks. tempeh.
Gado-gado
En blanding af kogte grøntsager. Den serveres ofte med stegt tofu og hårdkogt æg. Blandingen toppes med en cremet jordnøddedressing.
Velkommen til frugtparadiset
Den mest eksotiske frugt at prøve, når du besøger Sydøstasien, er naturligvis den berygtede durian frugt. Durian er elsket og hadet for sin meget usædvanlige smag og stærke aroma. Elsker du blåskimmelost eller andre lækkerier med en kraftig lugt, skal du turde prøve. Ellers er der masser af andre eksotiske frugter at botanisere blandt. Noget så velkendt som bananen findes i flere forskellige varianter, farver, former og størrelser. Sæt tænderne i en perfekt solmoden og blød mango eller prøv lokale frugter som mangostan, vandæble, litchi og rambutan. Denne behårede lille frugt kaldes rambutan, fordi "rambut" betyder "hår" på indonesisk. Benyt lejligheden til at nyde alle de lækre frugter, der vokser på Bali og sælges på markeder over hele øen.
Vegetarisk mad på Bali
Bali er en vegetars drøm. Selvom Indonesien er et land, der laver meget mad med kød og fisk, er der masser af fantasifuld vegetarmad med grøntsager, tempeh eller tofu. I turisttætte områder som Kuta er det almindeligt at støde på velsmagende retter som nasi goreng eller gado-gado i en vegetarisk udgave. Hvis du virkelig vil prøve unikke retter og svælge i det vegetariske udvalg på øen, så tag et stykke nordpå. Stille og alternativ Canggu ligger kun 30 minutter nord for Kuta og har flere vegetariske og veganske spisesteder. Du kan også tage på udflugt til Balis åndelige og kulturelle sæde - Ubud. Her kan du finde raw food, veganske desserter og mange steder, der tilbereder retter med friske, lokale råvarer uden dyr. Hvis du rejser i oktober, skal du sørge for at besøge Ubud Vegan Festival, der afholdes årligt i begyndelsen af måneden.
Madlavningskursus på Bali
Efter at have nydt god indonesisk mad, mens du er på ferie, vil du helt sikkert ønske, at du kunne tage den med dig hjem. En løsning er at tage et madlavningskursus på stedet. Udover at være en sjov måde at tilbringe tid med dine kære på, får du opdaget og lært den balinesiske madkultur i dybden. Måske er dette den bedste souvenir at tage med hjem.
Tips og inspiration
Se alle vores rejsetips til Mallorca, find og book en rejse til Mallorca eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.