Kroatien
Se alle landeMad og drikke i Kroatien
Markedsshopping og tag en kop kaffe i Split, prøv vin i Makarska og fiskegryderet i Hvar, eller tag bare en god drink ved poolen – Kroatien er helt fyldt med madfornemmelser. Her har vi samlet nogle af vores bedste Kroatien-tips til dem, der er interesserede i kulinariske oplevelser.
Find og book din rejse til Albanien
Crni rižot
Hvis du bestiller en crni rižot, får du en anderledes madoplevelse. Risottoen er lavet af en blæksprutte kaldet sepia omkring Middelhavet. Blækket fra almindelig blæksprutte farver risene sorte og giver retten dens karakteristiske smag. Den cremede sorte risret er elegant toppet med revet parmesanost.
Frugt og grønt på markederne
Skinnende ferskner, friske figner, søde druer og friske nødder. På frugt- og grøntmarkedet i Split finder du alt til en dag på stranden. Beboerne på landet kommer her for at sælge deres friskhøstede frugter og grøntsager hver dag. Tip! Glem ikke at købe friske figner, hvis de er i sæson. Bedre end slik!
Kaffepause i Split
Splits havnepromenade, populært kaldet Riva, er det bedste sted, når du har lyst til kaffe, eller når du skal køle af med noget koldt at drikke. Caféerne og barerne er linet op, og både Split-beboere og turister kommer her for at tjekke folkemængderne.
Frisk fisk på Hvar
Er du på Hvar, skal du prøve øens vigtigste specialitet, når det kommer til mad – Gregada, som er en fiskegryderet, der er blevet serveret i århundreder. Du finder retten i næsten alle restauranter på øen, men med varierede opskrifter. Basen er dog altid dagens fangst af fisk, som tilberedes med kartofler, sort peber, selleri og løg. Gregada er enkel, velsmagende og billig. Værd at vide er, at det tager næsten 40 minutter for retten at blive tilberedt, så kom ikke glubende sultne i restauranten.
Du finder naturligvis også andre gode fiskeretter på menuerne i Kroatien, med friskfanget fisk og lokalt dyrkede grøntsager.
Traditionel Peka
Peka er en traditionel dalmatisk ret, der kan varieres i det uendelige, men som regel består retten af kød og grøntsager, der tilberedes i flere timer i en gryde, der stilles i glødende kul. Den lange tilberedningstid gør kødet utrolig mørt. Bare husk på, at retten ofte skal forudbestilles.
Prøv vin i Makarska
Kroatien er et undervurderet vinland. Lær mere om de kroatiske vine på vinbaren Grabovac, på pladsen i Makarska, det vigtigste feriested langs Makarska-rivieraen. Her serveres også lokale oste og charcuteri. Når du har fået appetit, fortsæt til Kalalarga, gågaden, der går gennem den gamle bydel, hvor flere gode restauranter venter.
Tips og inspiration
Se alle vores rejsetips til Albanien, find og book en rejse til Albanien eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.